saté van lamsbout

Ingrediënten:

Voor de marinade

  • 125 ml zoete sojasaus (ABC)
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 tl ketoembar
  • 1/4 tl witte peper
  • 1 el limoen-of citroensap
  • 2 el arachide-of zonnebloemolie

Voor de saus

  • 1 lombok (meer naar smaak)
  • 3 tenen knoflook
  • 75 gr pinda’s
  • 3 tl petis (garnalenpasta)
  • 9 el gula djawa of bruine basterdsuiker
  • 2 á 3 el plantaardige olie
  • 12 á 15 el zoete ketjap
  • sap van 3 limoenen
  • 6 á 8 sjalotjes

Voorbereiding:

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Maak de knoflook helemaal fijn en meng het met de rest van de ingrediënten.
  3. Marineer het vlees ten minste 2 uur.

Bereiding:

  1. Smelt de guala diawa of basterdsuiker.
  2. Doe alle ingrediënten voor de saus in de blender (behalve de zoete ketjap, limoensap en sjalotjes) en maal tot een redelijk gladde saus.
  3. Voeg ketjap en limoensap toe en roer goed om.
  4. Rijg het vlees op stokjes en grill of barbecue het vlees.
  5. Snijd sjalotjes in dunne ringetjes en geef deze erbij.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie