Ingrediënten:
Voor de marinade
- 125 ml zoete sojasaus (ABC)
- 3 tenen knoflook
- 1/2 tl ketoembar
- 1/4 tl witte peper
- 1 el limoen-of citroensap
- 2 el arachide-of zonnebloemolie
Voor de saus
- 1 lombok (meer naar smaak)
- 3 tenen knoflook
- 75 gr pinda’s
- 3 tl petis (garnalenpasta)
- 9 el gula djawa of bruine basterdsuiker
- 2 á 3 el plantaardige olie
- 12 á 15 el zoete ketjap
- sap van 3 limoenen
- 6 á 8 sjalotjes
Voorbereiding:
- Snijd het vlees in blokjes.
- Maak de knoflook helemaal fijn en meng het met de rest van de ingrediënten.
- Marineer het vlees ten minste 2 uur.
Bereiding:
- Smelt de guala diawa of basterdsuiker.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de blender (behalve de zoete ketjap, limoensap en sjalotjes) en maal tot een redelijk gladde saus.
- Voeg ketjap en limoensap toe en roer goed om.
- Rijg het vlees op stokjes en grill of barbecue het vlees.
- Snijd sjalotjes in dunne ringetjes en geef deze erbij.