Rundvlees met Chinese Broccoli

De combinatie van verse broccoli en vlees is voortreffelijk, maar u kunt voor dit recept ook andere groenten gebruiken.

Marinade

  • 4 tenen knoflook (kratiem), fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje witte peper
  • Theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels vissaus (nam pla)

Verder

  • 250g mals rundvlees, in dunne plakken gesneden
  • 500g Chinese broccoli of broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels strochampignons
  • 3 eetlepels oestersaus
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade, roer er het vlees door en laat 5 minuten staan
  2. Was de broccoli, snijd hem in stukken van 7cm en zet de stukken weg.
  3. Verhit een grote koekenpan en doe er de olie in. Bak het rundvlees bijna gaar.
  4. Roer er de broccoli en de andere ingrediënten door en bak nog 3 minuten.
Print Friendly, PDF & Email