Pollo al jerez – Kip in sherry

Ingrediënten

voor 8 personen

  • 0.5 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 16 kippevleugels
  • 2 theelepels zeezout, grof
  • 1 dl sherry (medium)
  • 25 g boter
  • 1.5 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel marjolein
  • 0.5 theelepel rozemarijn

bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  2. Peper wassen, pitjes verwijderen en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  3. Olie in ovenschaal schenken. Stukken kip in schaal leggen en bestrooien met zout, rode peper en knoflook.
  4. Sherry erbij schenken. Boter in stukjes over stukken kip verde- len. Tijm, marjolein en rozema- rijn erover strooien.
  5. In midden van oven kip in ca. 1 uur bruin en gaar braden.
  6. Tijdens braden kip regelmatig met braadvocht besprenkelen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie