Lamsvlees met prei – Cong bao yang rou

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen

  • 300 gram lamsbout
  • 200 gram prei (dunne)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout

Marinade

  • 0.5 el donkere sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • 1 tl sesamolie

Voor roerbakken

  • 0.5 el donkere sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • 1 tl zwarte rijstazijn
  • 1 tl sesamolie

 

Bereiding

Voorbereiden

  1. Snij het lamsvlees in dunne reepjes, ongeveer 1 cm breed en 2 cm lang. Snij dwars op de draad van het vlees. Doe het in een kom met de sojasaus , rijstwijn en sesamolie. Zet weg tot gebruik.
  2. Maak de prei schoon en was deze maar houdt de staken heel. Snij deze schuin in 2 cm grote stukken. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

Afmaken

  1. Verhit de olie in een wok ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook toe en bak kort.
  2. Voeg het vlees toe en roerbak kort op hoog vuur, voeg dan de sojasaus en rijstwijn toe. Breng op smaak met zout en roerbak nog 1 minuut. Voeg de preistukken toe en roerbak nog 30 seconden. Sprenkel de sesamolie en de azijn erover en roer goed door.
  3. Serveer op een mooie schaal en garneer naar eigen inzicht.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie