voor 4 personen
Ingrediënten
- 800 gr lamsschouder/ontbeend en opgebonden
- extra beenderen van het lam
- 0.2 dl sesamolie
- 1 el oregano
- peper en zout
- 4 dl lamsfond
- 0.1 dl arachideolie
- 1 el tijm
- 3 tenen knoflook
- 1 tl bloem
- alufolie
- keukenpapier
- truffelolie
Bereiding
- verwarm de oven voor op 220°C
- dep de lamsbout droog met keukenpapier en wrijf hem in met zout en peper
- doe de oliesoorten in een kom en voeg de kruiden toe; pers de teentjes knoflook ui en roer alles goed door elkaar
- neem een braadslee, leg de bout erin en overgiet hem met het kruidenmengsel. Plaats de braadslee in het midden van de oven
- draai de bout na ca. 10 min en bedruip hem met de saus
- zet na nog eens 10 min de oven terug naar180°Cen laat nog ca. 1½ uur garen. Bedruip de bout af en toe met de saus en draai hem enkele keren om
- doe ondertussen de lamsfond in een pannetje en laat dit reduceren tot de helft. Neem de braadslee uit de oven en zeef de saus
- houd de bout warm door hem af te dekken met alufolie
- verhit de gezeefde saus in een pannetje, strooi de bloem erbij en roer de klontjes eruit. Voeg druppelsgewijs de fond toe en roer goed door, zodat een mooie gladde saus ontstaat. Voeg eventueel enkele druppels truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout
- SERVEREN: snijd het vlees in plakken en leg de plakken op de borden. Nappeer de saus eromheen