Gevulde jonge duifjes

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 jonge duifjes
  • 400 gr witte druiven (pitloos)
  • zout
  • peper
  • 150 gr boter
  • 12 plakken ontbijtspek
  • binddraad
  • 4 sneetjes wittebrood
  • 2 el cognac

Bereiding:

Wrijf de duifjes in met zout, peper en vul de buikholte met de gekneusde witte druiven. Omwikkel ze met spek en braad ze in de boter in hoogstens een half uurtje gaar en goudbruin. Pas op dat bij het keren de vulling er niet uit rolt en bedruip regelmatig met het braadvocht. Bak de sneetjes brood in boter aan weerszijden goudbruin. Laat de laatste 5 minuten van de braadtijd de rest van de gepelde en gehalveerde druiven in de braadboter meebakken. Verwarm cognac in een lepel boven de gasvlam. Houd dan de lepel schuin zodat de vlam er in slaat. Giet de brandende cognac over de duifjes en laat de vlam rustig uitbranden. Leg elk duifje op een gebakken sneetje brood en giet het braadvocht er over. Verwijder eerst de druiven uit de buikholte.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email