Gemarineerde zij-lende met relish van geroosterde paprika en ui

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el venkelzaad gemalen
  • 4 el olie
  • 700gr Schotse zijlende (rosbief)
  • 6 flinke lange sjalotten of rode uien
  • 6 grote rode paprika’s
  • Mooie groene olijfolie
  • Oude balsamicoazijn
  1. Meng het paprikapoeder met het venkelzaad, wat zout en peper en de olie tot een pasta Wrijf het vlees hiermee in en laat minimaal één uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 150° C. Doe het vlees met de sjalotten (in schil) in de schaal en rooster 30 min.
  3. Rooster intussen de paprika in de vlam van het fornuis tot ze geblakerd zijn. Wrijf ze schoon met keukenpapier en verwijder de zaadlijsten.
  4. Check of de sjalotten zacht zijn. Haal ze uit de schil en snijd ze in lange repen. Hak ook de paprika’s grof. Meng de parika’s met de sjalotten, wat groene olijfolie en zout. Besprenkel met een topkwaliteit oude balsamicoazijn (of kook een goedkopere in tot een stroperig geheel). Serveer het vlees met de paprika- uien- relish met balsamico en druppel er nog wat groene olijfolie overheen. Lekker met truffelaardappeltjes met boter en zeezout.

Bereiden ± 1 uur, marineren ± 1 uur.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie