Calamares Rellenos / Gevulde inktvisjes

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 8 inktvisjes schoongemaakt (1 inktvis per persoon)
  • 0.5 citroen (sap en rasp (zest))
  • 4 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 4 eetlepels pecorino of parmezaan, geraspt
  • 50 gram vers broodkruim
  • 1 rood pepertje, fijngesneden
  1. Maak de inktvissen schoon, of laat het de visboer doen. Meng 2 eetlepels olijfolie met citroenrasp en 4 eetlepels sap, peterselie, knoflook, kaas, broodkruim en pepertje.
  2. Vul hiermee de inktvisjes en steek vast met een prikker. Let op: vul de inktvisjes niet te vol, want ze krimpen in de oven, als ze te vol zitten, barst de vulling eruit.
  3. Leg de inktvisjes op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie en citroensap
  4. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie