Tzatziki

Deze klassieke griekse dip een verkoelende mix van yoghurt komkommer en munt is perfect voor een warme zomerdag.

Serveer hem met reepjes licht geroosterd pitabrood of als begeleiding bij gegrilde groenten.

Het is ook een smakelijke aanvulling op een saladebuffet.

Voor 4 personen

  • 1 kleine komkommer
  • 4 lente uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml yoghurt
  • 3 el verse munt gehakt
  • Zout en vers germalen zwarte peper takje verse munt om te garneren.
  1. Verwijder de uiteinden van de komkommer snijd in blokjes van 5 millimeter en zet weg.
  2. Maak lente ui en knoflook schoon en hak zeer fijn.
  3. Klop de yoghurt door en roer er dan komkommer ui en knoflook en munt door.
  4. Breng op smaak schep in een serveerschaal en zet koel weg.
    Serveer met pitabrood.

Kooktips

Gebruik volle yoghurt voor dit recept.

Die bevat meer vet maar heeft ook een heerlijk rijke romige textuur.

Blaadjes munt of koriander vormen een geschikte garnering 

Print Friendly, PDF & Email