Ensalada de naranjas – Sinaasappelsalade

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 handsinaasappels
  • 0.5 rode ui
  • 30 gram blanke amandelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels rode wijn azijn
  • 1 mespuntje suiker
  • zout
  • peper
  • 1 avocado (rijp)
  • 15 olijven, zwart, zonder pit
  • 2 takjes munt
Bereiden

  1. Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uitsnijden.
  2. Pitten verwijderen.
  3. Ui pellen en in flinterdunne halve ringen snijden.
  4. Amandelen fijnhakken.
  5. De olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing kloppen.
  6. De avocado schillen, halveren, pit verwijderen en het vruchtvlees in schijfjes snijden.
  7. Sinaasappelparten, avocado en olijven in een schaal doen. Dressing erdoorheen scheppen.
  8. Uienringen en amandelen erover strooien.
  9. Garneren met blaadjes munt.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie