Bladerdeeg variaties

  • Steek met behulp van een stekerdoos rondjes uit de bladerdeeg. Zorg er altijd voor dat het onderste rondje kleiner is dan het rondje welke bovenop wordt geplaatst. Randjes altijd met water bestrijken, en goed aandrukken. Met een vork de nabewerking doen, en dan met behulp van de vorm mooi afwerken.
  • Maak gehakt op smaak met Indische kruiden, en doe hier soezenbeslag door. Spuit gehakt op een rondje bladerdeeg, bedekken, afwerken, de bovenkant met eigeel insmeren, en afbakken in een oven van 175 graden. Voor ze de oven ingaan kunt U er nog sesam zaadjes op strooien. Zo krijgt U een Indisch pasteitje.
  • Voor bittergarnituur een rondje bedekken met gebakken champignons, vouwen en afwerken. Je krijgt nu een maantje. Bij al deze recepten is de werkwijze als boven. De baktijd is 20 a 25 minuten.
  • Bij ijs kun je een warm bananentaartje maken. Zorg voor niet te stevige bananen. Voor variatie kun je de banaan even door de kokos halen en dan in stukjes snijden. Erg lekker als dessert.
  • Bedek eens een soepkop met bladerdeeg. Doe de kom niet tot aan de rand toe vol. Leg het bladerdeeg over de kom (eerst even natmaken). Alles goed aandrukken, en voordat de kop de oven ingaat even insmeren met eigeel, en eventueel bedekken met kaas. Erg lekker bij spinazie soep.
  • Snij een plakje bladerdeeg doormidden. Prik binnenin de bodem in. Zorg dat de kanten kunnen opkomen . Smeer eerst de binnenkant met pesto in. Leg hier klein gesneden tomaatjes op. Beetje kaas erop en afbakken. Een heerlijke snack voor tussendoor.
  • Met bladerdeeg zijn honderden variaties mogelijk. Snel en eenvoudig te bereiden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie