Aardappelpuree/Mousseline

(Dit recept is voor 4 personen)

  • 200 gr aardappelen/kruimig
  • 1,25 dl creme fraiche
  • 100 gr roomboter
  • kervel/fijngesneden
  • bieslook/fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Diversen

  • pureeknijper

Mousseline

  • 3 dl meIk/slagroom
  • 100 gr boter
  • 800 gr aardappelen

Voorbereiden

We gaan mousseline maken en hebben weinig per persoon nodig.

Dus voor 8 personen.

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Kook ze gaar en droog (hoe droger hoe beter).
  3. Knijp de aardappelen door een pureeknijper.
  4. Smelt de roomboter en roer het samen met de créme fraiche, peper en zout door de puree.
  5. Voeg voor het uitserveren olijfolie, bieslook en kervel toe; voeg peper en zout naar smaak toe.

Opmerking

Voor dit gerecht moet het een mousseline worden.

Mousseline

  1. 3 dl slagroom of melk en 100 gr boter op 800 gr aardappelen: verwarm de melk/slagroom samen met de boter, créme fraiche en giet dit op de aardappelen; vouw (geen garde of mixer) dit erdoor.
  2. Neem niet meteen alle melk/slagroom.
  3. Het eindresultaat moet yoghurtdikte worden.
 
Print Friendly, PDF & Email