Indiase Raitas

4 pers

Ingrediënten:                                     

Komkommerraita

  • 2 dl volle yoghurt
  • 2 dl komkommer/geschild en fijngehakt
  • zout
  • peper
  • snufje komijn/gemalen of voor extra bite, komijnzaad
  • 0,5 tl suiker
  • snufje paprikapoeder
  • 1 tl korianderblad/fijngehakt

Aardappelraita

  • 2 grote aardappel
  • zout
  • peper
  • 3 dl volle yoghurt
  • snufje komijn/gemalen
  • snufje paprikapoeder
  • 1 tl korianderblad/fijngehakt

Spinzieraita

  • 3 handen spinazie/gewassen
  • 2 dl yoghurt
  • zout
  • peper
  • snufje komijn/gemalen
  • 15  fijngehakte dadels
  • snufje paprikapoeder

Tomatenraita

  • 2 dl yoghurt
  • zout
  • peper
  • snufje komijn gemalen
  • 3 grote tomaat/fijngehakt/pomodori
  • 1,5 el ui/fijngehakt
  • 1 tl korianderblad/fijngehakt

Bereiding:

  1. KOMKOMMERRAITA: klop de yoghurt; voeg desgewenst een klein beetje water toe. Meng de komkommer (fijne brunoise of raspen), zout, peper. komijn en suiker erdoor. Doe het over in een serveerkom en garneer met paprika en korianderblad
  2. AARDAPPELRAITA: kook de aardappel in schil in water met zout. Laat afkoelen, verwijder de schil en snijd hem in een fijne brunoise. Klop de yoghurt. Voeg desgewenst wat water toe. Meng er zout, peper en komijn door. Roer de aardappel er daarna door. Doe over in een serveerkom en garneer met paprika en korianderblad
  3. SPINAZIERAITA: snijd de spinazie in smalle reepjes. Kook ze 3-4 min in 2 dl water met wat zout en laat ze goed uitlekken. Klop de yoghurt. Meng er zout en peper naar smaak en komijn door. Doe de spinazie erbij en de rozijnen (of fijngehakte dadels). Doe het daarna in een serveerkom en bestrooi met paprika
  4. TOMATENRAITA: klop de yoghurt los met eventueel wat water. Meng er zout en peper en komijn door. Snijd de tomaat in een hele fijne brunoise en roer ze erdoor. Doe de raita daarna in een serveerkom en bestrooi met korianderblad
Print Friendly, PDF & Email