Thais viskoekje

20 personen

 

Ingrediënten:

Voor het viskoekje

  • 1kg vis
  • 150 gr rode curry
  • 1el suiker
  • 5 el aroma
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje kafir bladen
  • 250 gr kouseband

Voor de saus

  • 1 1/2 kopje suiker
  • 1/2 kopje witte azijn
  • 1/2 kopje water
  • 2 tl zout
  • 2 el knoflook
  • 6 st rode chili
  • 1 1/2 kopje pinda’s
  • 1/2 kopje koriander

Bereiden:

  1. doe de vis (bv. tonijn+kabeljauw) in de blender en maal dit goed fijn
  2. voeg aan dit mengsel de zeer fijngesneden kouseband (of: sperziebonen)-de rode curry-de suiker-het aroma (of zout/pas op!)-de kafirbladen-de eieren toe en meng dit heel goed door elkaar
  3. doe een laagje zonnebloemolie in een pan en verwarm dit tot ± 160ºC
  4. maak van het mengsel “platte” schijven
  5. afhankelijk van de grootte van de pan doe je 2 ȧ 3 viskoekjes in de olie. Bak ze gaar en bruin (niet te) van kleur
  6. SAUS
  7. meng sweet chili saus met water en breng dit aan de kook
  8. schil de komkommer (met zaadlijst) en snijd dit in een brunoise (niet te fijn)
  9. maak de pinda’s fijner (crunchachtig) en voeg ze toe
  10. controleer de smaak op zout-azijn (je moet de drie smaken zout-zoet-zuur thuis kunnen brengen)

Serveren:

  1. serveer de viskoekjes op een bord en doe de saus in een kommetje en plaats dit midden op het bord
  2. garneer dit gerecht af met fijngesneden koriander

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email