Tempura van zeetong, langoustine en koningskruid

Ingrediënten

  • 0,2 dl sojasaus
  • 0,75 dl maiskiemolie
  • 0,25 dl sesamolie
  • 0,5 teen knoflook
  • 1 theelepel limoensap
  • snufje suiker
  • snufje fleur de sel
  • 0,5 eetlepel witte wijnazijn
  • peper
  • 1 theelepel gember/gemarineerd
  • 1 theelepel koriander
  • sesamzaadjes geroosterd
  • tempurameel
  • ijswater
  • kerrie
  • zout
  • peper
  • 12 zeetongfilets/zonder vel
  • 8 basilicumblaadjes
  • 8 langoustines
  • 1 paksoi
  • 50 gr shiitake
  • 100 gr peultjes
  • 50 gr taugé
  • 1 rode paprika
  • bloem
  • 2 pakjes boter
  • ijsblokjes

 

Bereiding

SOJA-SESAMVINAIGRETTE

maak van de ingrediënten (sojasaus, maiskiemolie, knoflook,limoensap, snufje suiker, snufje fleur de sel, witte wijnazijn, peper, fijngesneden gember, gesneden koriander, geroosterde sesamzaadjes) een mooie vinaigrette (als laatste de oliesoorten toevoegen)

TONGROLLETJES

maak de langoustines schoon; leg ze in een tongfilet met een blaadje koningskruid (basilicum) en rol ze in de plasticfolie strak op. Vries deze rolletjes licht aan.

TEMPURABESLAG

meng het tempurameel met de ingrediënten (ijswater, kerrie, zout en peper) tot een beslag (zoals dat voor pannenkoeken)

GROENTEN

snijd alle groenten (paksoi, shii take, peultjes, taugé, rode paprika) in gelijkmatige stukken

EINDBEREIDING

roerbak de gesneden groenten in mais-en sesamolie; breng op smaak met peper en zout. Haal het plastic van de tongrolletjes af. Wentel ze door de bloem en daarna door het tempurabeslag. Frituur de rolletjes ca. 5 min op 180° C. Peper en zout de overige tongfilets (1 p.p.) en bak ze in de boter

SERVEREN

leg de vis op het bord (je moet de langoustines kunnen zien) en dresseer de groenten en ‘t vocht eromheen. Eventueel wilde rijst toevoegen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie