Pangsit met toatjosaus

Ingrediënten

Voor de pangsit

  • 30 pangsit- of loempiavellen
  • 300 gram varkensgehakt
  • 1 wit van prei, fijngehakt
  • zout, peper
  • 2 teen knoflook uit de knijpervulling
  • (ketjap)
  • Zonneboem- of arachideolie

voor de Taotjosaus

  • 1 klein blikje toatjo
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 teen knoflook uit de knijper
  • 2 bolletjes gember uit de knijper
  • Sap van ½ a 1 citroen
  • 2 eetlepels chilisaus ( naar smaak meer)
  • 2 a 4 eetlepels ketjap

Pangsit

  1. Koop de pangsit of loempiavellen kant en klaar
  2. Meng de overige ingrediënten mengen in de keukenmachine
  3. De vulling moet samenhangend zijn, anders een beetje ketjap toevoegen
  4. Maak piepkleine balletjes
  5. ( je kunt ervoor kiezen om de vulling eerst gaar te maken, dan roer je de ingrediënten los in een koekenpan met 1 lepel verwarmde olie, afkoelen en in de keukenmachine mengen)
  6. Snijd een loempia vel in vier blokken
  7. Bewaar de vellen tussen vochtige theedoek, anders drogen ze teveel uit
  8. Leg de vulling op het velletje
  9. En vouw de pangsit (driehoekjes of envelopje is eenvoudig, bevochtig de randjes om het plakken te bevorderen)
  10. Leg ze niet op elkaar want dan plakken ze aan elkaar, dek ze af met een doek of plastic folie en laat ze ong. 20 minuten rusten op een koele plaats
  11. Verhit de frituurolie
  12. Bak de pangsit knappend bruin in de frituurolie (gehakt moet gaar worden)
  13. Uit laten lekken
  14. Warm serveren met koude saus

     

Taotjosaus

Meng de ingrediënten in de mengbeker of de keukenmachine

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie