Thaise bananen

Een heerlijk nagerecht uit de Thaise keuken.

  • 1 schoongeboende sinaasappel
  • 2 theelepel fijngehakte gemberwortel
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 4 niet te rijpe bananen
  • 1/2 liter vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  2. Trek van de sinaasappel met een citroentrekker sliertjes schil (of schil hem dun en snijd de schil in reepjes).
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Vermeng 4 eetlepels sap met de gemberwortel en de gembersiroop.
  5. Vermeng het sesamzaad en de kokos.
  6. Snijd de banaan aan de holle kant over de hele lengte in tot op de schil aan de bolle kant.
  7. Snijd de bananen los van de schil en leg ze open.
  8. Leg het sinaasappel-gembersap op de snijkanten, strooi er de sesamzaad-kokos over en klap de bananen dicht.
  9. Rooster ze 15 minuten in de oven of op de barbecue.
  10. Serveer ze warm met een bolletje ijs, bestrooid met sliertjes sinaasappelschil.
Print Friendly, PDF & Email