Ingredienten
- 2 th lepels olijfolie
- 250 g champignons (fijn gehakt)
- 1 teen knoflook (uitgeperst)
- 60 ml rund of kippebouillon (tabletje)
- 4 eetlepels droge sherry en of cognac
- 2 bosuitjes (fijngehakt)
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout en versgemalen peper
- 60 ml creme fraiche of room
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- verhit de olie in een koekepan
- fruit de champignons en de knoflook 5 min
- regelmatig roeren
- voeg bouillon en sherry toe en breng aan de kook
- dek de koekepan af en laat op een zacht vuurtje 5 min koken
- roer de bosuitjes, peterselie en wat zout en peper erdoor en laat alles nog even doorkoken in de onafgedekte pan, tot het kookvocht is verdampt
- neem de pan van het vuur en roer de creme fraiche of room erdoor
Serveertips
Warm serveren