Romige champignonsaus met sherry

Ingredienten

  • 2 th lepels olijfolie
  • 250 g champignons (fijn gehakt)
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 60 ml rund of kippebouillon (tabletje)
  • 4 eetlepels droge sherry en of cognac
  • 2  bosuitjes (fijngehakt)
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  •   zout en versgemalen peper
  • 60 ml creme fraiche of room

Bereidingswijze

Bereidingswijze

  1. verhit de olie in een koekepan
  2. fruit de champignons en de knoflook 5 min
  3. regelmatig roeren
  4. voeg bouillon en sherry toe en breng aan de kook
  5. dek de koekepan af en laat op een zacht vuurtje 5 min koken
  6. roer de bosuitjes, peterselie en wat zout en peper erdoor en laat alles nog even doorkoken in de onafgedekte pan, tot het kookvocht is verdampt
  7. neem de pan van het vuur en roer de creme fraiche of room erdoor

Serveertips

Warm serveren

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie