4 pers
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1 verse groene peper/ringetjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl koriander/gemalen
- 0,25 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 2 verse groene pepers
- 3 el koriander/fijngehakt
- 2 el citroensap
- 1 tl zout
- 3 el maisolie
- gekookte reuzengarnalen/3 p.p.
Bereiding:
- meng de de uien (grof gesneden), tomatenpuree, gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder, 2 groene pepers, 2 el van de verse koriander, citroensap en zout in een keukenmachine. Maak hiervan een egale massa. Voeg wat water toe als het mengsel te dik lijkt.
- verhit de olie in een wok, draai het vuur iets lager en voeg het kruidenmengsel toe. Bak dit mengsel tot de saus iets is ingedikt (duurt 3-5 min)
- voeg de garnalen toe en roerbak ze snel op matig vuur
- schep de garnalen op een schaal zodra ze goed warm zijn en garneer ze met de rest van de verse koriander en desgewenst groene peperringetjes
- OPMERKING: rauwe garnalen zijn lekkerder (wel darmkanaal verwijderen) Verleng wel de baktijd en de garnalen zijn goed als ze roze en gaar zijn