Mulligatawny

8 pers

Ingrediënten:

  • 300 gr ui/gesnipperd
  • 2 wortels
  • 2 vaste aardappelen
  • 275 gr tomaten
  • 2 el maizena
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1,5 tl zout
  • 60 gr boter
  • 1 el knoflook
  • 2 tl garam masala
  • peper
  • 200 gr rijst/langkorrelig
  • 1 citroen
  • 60 gr amandelen
  • 1,5 kg kip/poten of dijen
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 groene kardemompeulen
  • 1,5 liter water
  • 2 laurierbladeren

Bereiding:

  1. Doe de kip in een grote pan en strooi er verse koriander, kardemon (gekneusd)en 2 laurierbladeren (in stukjes)over. Giet er 5 dl water over en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel erop en laat het ca. 30 min trekken, waarbij je af en toe het schuim afschept, tot de kip stevig aanvoelt. Schep de kip uit de bouillon. Laat afkoelen en pluk dan het vlees van de botten. Doe de botten terug in de pan. Verdeel het vlees in slierten en zet het afgedekt weg. Giet het resterende water bij de bouillon en breng op middelhoog vuur tegen de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel erop en laat weer 30 min trekken. Neem de pan van het vuur en passeer de bouillon door een fijne zeef. Giet de bouillon weer in de pan en gooi de inhoud van de zeef weg. Haal het vlees van de botten.
  2. Doe 150 gr ui , de wortel (brunoise), aardappel (brunoise) en tomaten (brunoise) in de pan en breng aan de kook. Laat de inhoud op matig vuur sudderen tot de groente gaar is. Pureer alles en giet door een zeef. Roer er als de soep te dun is wat van het maizenapapje door om de gewenste dikte te krijgen. Verhit de soep weer en schep er de kokosmelk door een breng op smaak met zout
  3. Kook de rijst
  4. GARNITUUR: verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de resterende ui, knoflook (fijngehakt),  garam masala erin. Roerbak ca 5 min de ui tot deze goudbruin is. Schep de sliertjes kippenvlees erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel ca 3 min onder af en toe omscheppen bakken tot de kip mooi gekleurd is
  5. SERVEREN: schep in elk bord 2,5 el rijst en giet de soep eromheen. Leg het kipmengsel boven op de rijst en besprenkel met citroensap en strooi er de geschaafde amandelen (gebruneerd) over
Print Friendly, PDF & Email