Ingrediënten:
- 4 tomaten
- 4 eetlepels sushi azijn
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 theelepel chilipeper
- 200 g sushirijst
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel sesamolie
Voorbereiden:
(1 uur)
- Ontvel de tomaten. Dit doe je door de onderkant met een scherp mes in te kruisen.
- Dompel ze vervolgens een paar minuten in een pan kokend water.
- Haal de tomaten uit het water, knoop ze in een plastic zakje.
- Laat dit 10 minuten staan.
- Maak een marinade voor de tomaten: meng 2 eetlepels sushi azijn met 2 eetlepels sojasaus en de helft van de chilivlokken.
- Trek de velletjes van de tomaten.
- Snijd de tomaten in partjes en haal de zaadjes eruit.
- Overgiet de tomaat met de marinade en laat geheel een uur in de koeling staan.
Bereiden:
(30 minuten)
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de sushi azijn met de poedersuiker.
- Als de rijst gaar is, spreid je de rijst uit in een ruime schaal.
- Besprenkel met de zoete sushi azijn.
- Laat het geheel goed afkoelen.
- Meng de mayonaise met de rest van de chilivlokken en de sesamolie.
- Maak je vingers nat met water en een beetje sushi azijn en kneed hiermee een bootje van de rijst.
- Bestrijk de bootjes met wat chilimayonaise.
- Plaats op ieder bootje een partje tomaat.
- Serveer met wasabi en Japanse sojasaus.