Sushi met gemarineerde tomaat

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels sushi azijn
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 theelepel chilipeper
  • 200 g sushirijst
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel sesamolie

Voorbereiden:

(1 uur)

  1. Ontvel de tomaten. Dit doe je door de onderkant met een scherp mes in te kruisen.
  2. Dompel ze vervolgens een paar minuten in een pan kokend water.
  3. Haal de tomaten uit het water, knoop ze in een plastic zakje.
  4. Laat dit 10 minuten staan.
  5. Maak een marinade voor de tomaten: meng 2 eetlepels sushi azijn met 2 eetlepels sojasaus en de helft van de chilivlokken.
  6. Trek de velletjes van de tomaten.
  7. Snijd de tomaten in partjes en haal de zaadjes eruit.
  8. Overgiet de tomaat met de marinade en laat geheel een uur in de koeling staan.

Bereiden:

(30 minuten)

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de sushi azijn met de poedersuiker.
  3. Als de rijst gaar is, spreid je de rijst uit in een ruime schaal.
  4. Besprenkel met de zoete sushi azijn.
  5. Laat het geheel goed afkoelen.
  6. Meng de mayonaise met de rest van de chilivlokken en de sesamolie.
  7. Maak je vingers nat met water en een beetje sushi azijn en kneed hiermee een bootje van de rijst.
  8. Bestrijk de bootjes met wat chilimayonaise.
  9. Plaats op ieder bootje een partje tomaat.
  10. Serveer met wasabi en Japanse sojasaus.

 

Print Friendly, PDF & Email