Pastei van bourguignon van jackfruit

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei

Voorbereiden:

(15 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit op een met wat bloem bestoven aanrecht.
  3. Steek rondjes van het deeg, deze dienen als deksels.
 

Bourguignon van jackfruit

Ingrediënten:

  • 2 blikken jackfruit
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 3 sjalotjes, gesneden in halve maantjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 bouillonblokje
  • Zout en peper

Voorbereiden:

(15 minuten)

  1. Spoel de jackfruit af en laat goed uitlekken.
  2. Scheur de jackfruit in reepjes en snijd de wat hardere in kleine stukjes.

Bereiden:

(30 minuten)

  1. Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes 1 minuut voeg de knoflook toe en laat het even 2 minuten aanbakken.
  2. Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten laten bakken, doe nu de jackfruitreepjes in de pan en laat het geheel bakken.
  3. Roer de rode wijn en het bouillonblokje door het geheel.
  4. Roer het goed om en voeg de tijm, laurier en de rozemarijn toe.
  5. Laat het geheel een 15 minuten op een laag vuur zachtjes stoven, voeg alleen wat water toe als het erg dik wordt.
  6. Roer en voeg zout en peper toe indien nodig.
  7. Laat de Bourguignon afkoelen.

Bereiden:

(30 minuten)

  1. Vul de vormpjes met de Bourguignon en sluit het pasteitje met de deksels.
  2. Maak een klein gaatje op de deksel, zo kan de lucht ontsnappen en bestrijk met een losgeklopte eidooier.
  3. Bak de pasteitjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
 
Print Friendly, PDF & Email