4 personen
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 ei
Voorbereiden:
(15 minuten)
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit op een met wat bloem bestoven aanrecht.
- Steek rondjes van het deeg, deze dienen als deksels.
Bourguignon van jackfruit
Ingrediënten:
- 2 blikken jackfruit
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 3 sjalotjes, gesneden in halve maantjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 100 ml rode wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 1 tak rozemarijn
- 1 bouillonblokje
- Zout en peper
Voorbereiden:
(15 minuten)
- Spoel de jackfruit af en laat goed uitlekken.
- Scheur de jackfruit in reepjes en snijd de wat hardere in kleine stukjes.
Bereiden:
(30 minuten)
- Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes 1 minuut voeg de knoflook toe en laat het even 2 minuten aanbakken.
- Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten laten bakken, doe nu de jackfruitreepjes in de pan en laat het geheel bakken.
- Roer de rode wijn en het bouillonblokje door het geheel.
- Roer het goed om en voeg de tijm, laurier en de rozemarijn toe.
- Laat het geheel een 15 minuten op een laag vuur zachtjes stoven, voeg alleen wat water toe als het erg dik wordt.
- Roer en voeg zout en peper toe indien nodig.
- Laat de Bourguignon afkoelen.
Bereiden:
(30 minuten)
- Vul de vormpjes met de Bourguignon en sluit het pasteitje met de deksels.
- Maak een klein gaatje op de deksel, zo kan de lucht ontsnappen en bestrijk met een losgeklopte eidooier.
- Bak de pasteitjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.