Ingrediënten:
- 400 g feta van koemelk( witte kaas)
- 4 rode puntpaprika’s
- 2- 4 jalapeño’s
- 4- 6 el fijne kristalsuiker
- gasbrander
Voorbereiden en bereiding:
( 1 uur)
- Verwarm de oven voor op 250 graden. Ontdoe de paprika’s en jalapeño’s van hun steeltjes en rooster ze 25 minuten in de oven; keer ze halverwege om.
- Laat afkoelen.
- Pureer de paprika’s en jalapeño’s beide apart (inclusief pitjes en zaadlijsten)in de keukenmachine.
- Laat de paprikapuree uitlekken in een fijne zeef.
- Mix in de keukenmachine de feta en paprikapuree tot een gladde moes.
- Voeg de jalapeñopuree toe in kleine porties toe proef of het niet te scherp wordt.
- Schep het mengsel in schaaltjes en laat deze afkoelen.
- Bestrooi met een dun laagje suiker, karamelliseer met een gasbrander.
- Serveer met een warm broodje
Auteur: Jigal Krant uit het boek TLV