Een recept van restaurant Moro in Londen
8 Personen
Ingrediënten:
- 350 gr honing tomaten
- 350 gr rauwe bietjes, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 groene paprika
- 3/4 komkommer, geschild en in plakjes
- 1 ui, fijn geraspt
- 2 tenen knoflook, met een mespunt zout tot pasta gewreven
- 2 sneetjes wit brood, zonder korst, grof verkruimeld
- 2 el sherryazijn
- 3 el extra vergine olijfolie, plus een scheutje extra voor het serveren
- 100 gr zure room
Bereidingswijze
- Weeg en/of meet alle ingrediënten af
- Pureer met een blender of foodprocessor alle groenten met de knoflook en het brood zo glad mogelijk en laat de machine een paar minuten draaien.
- Roer driekwart van de puree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen, gebruik hiervoor de bolle achterkant van een soeplepel.
- Meng de gezeefde en niet gezeefde puree in een kom en breng op smaak met de azijn, olie en wat zout en zwarte peper.
- Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden
- Proef of de smaak goed is.
Serveertip: Besprenkeld met wat extra vergine olijfolie en de zure room in een glas om met de verblindende kleur te pronken. Geen wijn.