4 Personen
Ingrediënten:
- 100 gram bloemkool
- 1 eetlepel boter
- 1/2 pot gevogeltefond (à 380 ml)
- 2 blaadjes witte gelatine
- 100 ml slagroom
- 2 plakken Parmaham
- 30 gram verse platte peterselie
- 100 ml olijfolie, extra vierge
- 30 gram veldsla
- 250 gram gerookte forelfilet
Benodigheden:
- Staafmixer
- Spuitzak
Bereiding:
- Gelatine in koud water weken.
- Bloemkool in kleine stukjes snijden.
- In steelpan boter smelten en bloemkool op laag vuur hierin 2 minuten bakken.
- Fond toevoegen, aan de kook brengen en bloemkool 7 tot 8 minuten koken tot fond is verdampt.
- Room toevoegen en tegen de kook aan verwarmen.
- Van vuur af goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen.
- Bloemkoolmengsel met staafmixer pureren, laten afkoelen en overdoen in spuitzak. In koelkast laten opstijven.
- In droge koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen.
- Blaadjes peterselie plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Olie op smaak brengen met zout.
- Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen en vis in 20 gelijke smalle stukjes snijden.
- Op elk bord 3 stukjes forel op gelijke afstand van elkaar leggen.
- Tussen de vis bloemkoolmousse spuiten.
- Veldsla omscheppen met wat peterselie-olie. Veldsla op de bloemkoolmousse verdelen.
- Parmaham in stukjes erop leggen en met de rest van de forelfilet en peterselie-olie het bord versieren.
Wijntip: Lekker met een glas Chardonnay.