Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse, peterselie-olie en parmaham

4 Personen

Ingrediënten:                   

  • 100 gram bloemkool                                                 
  • 1 eetlepel boter                                                                             
  • 1/2 pot gevogeltefond (à 380 ml)
  • 2 blaadjes witte gelatine 
  • 100 ml slagroom 
  • 2 plakken Parmaham 
  • 30 gram verse platte peterselie
  • 100 ml olijfolie, extra vierge 
  • 30 gram veldsla
  • 250 gram gerookte forelfilet

Benodigheden:

  • Staafmixer
  • Spuitzak

Bereiding:

  1. Gelatine in koud water weken.
  2. Bloemkool in kleine stukjes snijden.
  3. In steelpan boter smelten en bloemkool op laag vuur hierin 2 minuten bakken.
  4. Fond toevoegen, aan de kook brengen en bloemkool 7 tot 8 minuten koken tot fond is verdampt.
  5. Room toevoegen en tegen de kook aan verwarmen.
  6. Van vuur af goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen.
  7. Bloemkoolmengsel met staafmixer pureren, laten afkoelen en overdoen in spuitzak. In koelkast laten opstijven.
  8. In droge koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen.
  9. Blaadjes peterselie plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Olie op smaak brengen met zout.
  10. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen en vis in 20 gelijke smalle stukjes snijden.
  11. Op elk bord 3 stukjes forel op gelijke afstand van elkaar leggen.
  12. Tussen de vis bloemkoolmousse spuiten.
  13. Veldsla omscheppen met wat peterselie-olie. Veldsla op de bloemkoolmousse verdelen.
  14. Parmaham in stukjes erop leggen en met de  rest van de forelfilet en peterselie-olie het bord versieren. 

 Wijntip: Lekker met een glas Chardonnay.

Print Friendly, PDF & Email