Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 liter kippenbouillon gemaakt van 1 kippenbouillonblok
- 30 gram bloem
- 25 gram boter
- 1/2 eetlepel rash el hanout
- 1 eetlepels grove mosterd
- 75 ml room toevoegen
- Zout en peper
Bereiding:
- De boter verwarmen de rash el hanout erbij doen en even mee verwarmen
- De bloem toevoegen en samen vermengen, even laten garen, mag niet te bruin kleuren.
- Voeg al roerende de kippenbouillon ( koud) toe, tot dat je een mooie licht gebonden saus hebt.
- Grove mosterd toevoegen en zout en peper. Soep goed verwarmen
- Room toevoegen aan de soep goed doorroeren
- De soep op smaak brengen met eventueel meer mosterd, peper en/of zout.
Tonijn op toast
Ingrediënten:
- Tonijn
- Rash el hanout
- Zonnebloemolie
- Casinobrood voor toast pp 1/3 snee
- Mosterd cress
Bereiding:
- De tonijn insmeren met zonnebloemolie en rash el hanout
- De brander nemen en de vis aan alle kanten mooi dichtschroeien.
- De vis in mooie dunne plakjes snijden van een ½ cm
- De korsten van het brood snijden, roosteren en de toastjes beleggen met de tonijn.
- De soep serveren met de toast en de gegrilde tonijn naar eigen inzicht.
- Garnering met mosterd cress