Vijgen met basilicum, geitenkaas en granaatappel-vinaigrette


Nagerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1⁄2 thl Dijonmosterd
  • 2 thl granaatappel-melasse
  • 3 el olijfolie extra vierge, plus extra om te besprenkelen
  • 40 g rucola
  • 20 g gemengde paarse en groene basilicumblaadjes
  • 8 rijpe vijgen, op kamertemperatuur
  • 70 g jonge geitenkwark of een jonge en romige verse geitenkaas (bijv. Rosary)
  • zout en zwarte peper
  • Bereiding:
  • 1.Doe de sjalot met de mosterd en melasse in een kommetje. Voeg een beetje zout en peper toe en klop alles flink door elkaar terwijl je er geleidelijk olijfolie bijgiet. Het moet een homogene dressing worden.
  • 2.Doe de meeste rucola en basilicum bij de dressing en houd een deel achter, vermeng alles luchtig. Schik de aangemaakte salade op een platte schaal en spreid het uit over de bodem.
  • 3.Snijd de vijgen overdwars in vieren en schik ze op de sla. Schep met een theelepel dotjes kwark op de vijgen. Strooi de achtergehouden slabladeren eroverheen, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
  • ★: Bron Yotam Ottolenghi
Print Friendly, PDF & Email