Ingrediënten:
- Rucola sla
- 1 tomaat
- 0,5 avocado, sap van ¼ citroen
- ¼ rode ui, fijn gesnipperd
- 150 gr. Gerookte kipfilet
- 0,5 dl. Griekse yoghurt
- 1 dl. Mayonaise
- 1 el. Gembersiroop
- ½ theel. Kurkuma
- ½ theel. Kerrie
- Verse kervel
Bereiding:
- Schil de avocado en besprenkel deze met citroensap (om verkleuren te voorkomen)
- Snijd het vruchtvlees in mooie brunoise
- Meng de avocado met de fijn gesnipperde rode ui en breng op smaak met peper en zout
- Snijd de gerookte kip in brunoise
- Meng de yoghurt, mayonaise, gembersiroop, kurkuma en de kerrie tot een saus
- Meng de kip met de verkregen saus en breng op smaak met peper en zout
- Ontvel de tomaat, verwijder het zaad en snijd in kleine blokjes
- Neem een vorm en bouw bovenstaande componenten op tot een timbaaltje.
- Begin met wat rucola, daarna de kipsalade en daarop de advocado
- Garneer af met tomaat en wat kervel