Ingrediënten
voor 20 personen
- 2 kg. superverse tonijnfilet
- sesamzaad, maanzaad
- 1 krop frisee sla, 1 bosje bieslook
- 4 bakjes mini shi-itake
- 1½ dl. ketjap
- 1½ dl. kikkoman soja
- 4 fijngesneden sjalotten
- 2 fijngesneden tenen knoflook
- arachide olie om te bakken
- zeezout (Fleur sel de Camarque
- Ontdoe de paddestoelen van de steeltjes.
- Meng de olie en ketjappen door elkaar, voeg knoflook en sjalot toe en laat dit 10 minuten trekken op laag vuur.
- Voeg de paddestoelen toe en laat ze op laag vuur ± œ uur trekken.
- Laat het daarna afkoelen.
- Snij de tonijnfilets in de lengte door (in drieën)
- Snij hier plakjes van en leg ze op de borden.
- Garneer het gerecht af met wat plukjes frisee sla, bieslook en de shi-take’s
- Lepel er wat marinade overheen en bestrooi de tonijn, desgewenst met wat grof zeezout.