In sesam en maanzaad gepaneerde, kortgebakken tonijn met gemarineerde shi-itake

Ingrediënten

voor 20 personen

  • 2 kg. superverse tonijnfilet
  • sesamzaad, maanzaad
  • 1 krop frisee sla, 1 bosje bieslook
  • 4 bakjes mini shi-itake
  • 1½ dl. ketjap
  • 1½ dl. kikkoman soja
  • 4 fijngesneden sjalotten
  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • arachide olie om te bakken
  • zeezout (Fleur sel de Camarque
  1. Ontdoe de paddestoelen van de steeltjes.
  2. Meng de olie en ketjappen door elkaar, voeg knoflook en sjalot toe en laat dit 10 minuten trekken op laag vuur.
  3. Voeg de paddestoelen toe en laat ze op laag vuur ± œ uur trekken.
  4. Laat het daarna afkoelen.
  5. Snij de tonijnfilets in de lengte door (in drieën)
  6. Snij hier plakjes van en leg ze op de borden.
  7. Garneer het gerecht af met wat plukjes frisee sla, bieslook en de shi-take’s
  8. Lepel er wat marinade overheen en bestrooi de tonijn, desgewenst met wat grof zeezout.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie