Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2,5 dl volle melk,
- 3 eieren
- 50 g witte basterdsuiker,
- 2 zakjes vanillesuiker,
- 1 1/2 eetlepel bloem,
- 1 citroen,
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- poedersuiker om te bestrooien,
- boter om in te vetten
Voorbereiden
- Melk in kleine pan zachtjes tot kookpunt verhitten. Eieren splitsen en eierdooiers samen met suiker in kom doen.
- Vanillesuiker toevoegen en geheel kloppen tot dik en roomkleurig mengsel. Bloem en snufje kaneel erdoor roeren.
- Citroen schoonboenen en boven eimengsel helft van schil fijnraspen.
- Warme melk al roerende geleidelijk door eimengsel mengen. Mengsel in pannetje gieten en op middelhoog vuur al roerende tot kookpunt verwarmen.
- Vuur lager zetten en mengsel 2 minuten zachtjes al roerende laten doorkoken, tot dikke room ontstaat.
- Pan van vuur nemen en room ca. 30 minuten laten afkoelen; zo nu en dan doorroeren om velvorming te voorkomen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 220 °C of gasovenstand 5.
- Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Plakjes bladerdeeg doormidden snijden, gehalveerde plakjes deeg op met boter ingevette bakplaat leggen en met vork inprikken.
- Deeg in 12-15 minuten luchtig en gaar bakken, uit oven halen en laten afkoelen.
- Room in spuitzak scheppen en op 4 plakjes deeg room spuiten.
- Room afdekken met rest van gehalveerde plakjes deeg. Gebak bestrooien met poedersuiker.
- Eventueel met warme chocoladesaus serveren.