Ingrediënten
Ingredienten zijn voor 4 personen
- 8 plakken rosbief, iets dikker gesneden
- peper & zout
Vulling
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels cottagecheese (Hüttenkäse)
- 1 lente-ui, in ringetjes gesneden
- 2 eetlepels dille, fijngehakt
- krop ijsbergsla, heel fijn geschaafd
- 4 radijsjes, in dunne reepies gesneden
Garnituur
- 4 slabladeren, bijvoorbeeld lollo rossa
- 2 tomaten, gehalveerd en het zaad verwijderd 4 radijsjes
- 4 takjes dille
Bereiding
- Meng in een kom de mayonaise, de cottagecheese, de lente-ui en de dille. Vul met de helft van dit mengsel de gehalveerde tomaten.
- Roer de kleingesneden ijsbergsla en radijsjes door de rest van het mayonaisemengsel tot een salade.
- Leg de plakken rosbief op een plank en strooi er peper en zout over.
- Leg op elk plakje een deel van de salade en rol de rosbief op, steek de rolletjes zonodig vast met een prikkertje.
- Leg op een bord een blad sla en leg daarop 2 gevulde rolletjes rosbief.
- Zet er een gevulde tomaathelft bij en garneer de bordjes met een radijsje en een takje dille.
- U kunt wat de rolletjes betreft variëren, met bijvoorbeeld rauwe of gekookte ham, salami, rookvlees of plakjes gekookte kip.