Ingrediënten
Ingredienten zijn voor 4 personen
- 2 uien, gesnipperd
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 knolselderij, in blokjes
- 200 ml kookroom (light)
- 750 ml kippenbouillon (van tablet)
- 200 g paddestoelenmelange, in reepjes
- 25 g verse selderij, fijngeknipt
Materialen
- staafmixer
Bereiding
- In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten.
- Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken.
- Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken.
- Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper.
- Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper.
- Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen.
- Selderij erover strooien.