4 personen
Ingredienten
- 4 portobello paddenstoelen of hele grote champignons
- 4 gedroogde tomaten op olie
- 4 el zwarte olijven zonder pit
- 50 gr gorgonzola (of zachte geitenkaas)
- Parmezaanse kaas om te raspen
- kruim van een witte boterham
- 1 los geklopt ei
- 3 el slagroom of koffieroom
- 2 el fijngehakte basilicum
- zout en peper
Hulpmiddelen
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snij de stelen van de portobello of de champignons en hak deze fijn.
- Leg de paddenstoelen met de onderkant naar boven in een ruime ingevette ovenschaal.
- Snij de uitgelekte tomaten in dunne reepjes.
- Hak de olijven grof.
- Verkruimel de kaas.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Meng tomaten, olijven, kaas, fijngehakte stelen van de paddenstoelen en broodkruim door elkaar.
- Klop de eieren los en kruid deze met peper, zout en basilicum.
- Doe alles door elkaar en vul hiermee de paddenstoelen.
- Ongeveer 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveertips
Paddenstoel garneren met wat overgebleven basilicum