Gevulde paddenstoelen met gedroogde tomaat en gorgonzola

4 personen

Ingredienten

  • 4 portobello paddenstoelen of hele grote champignons 
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 4 el zwarte olijven zonder pit
  • 50 gr gorgonzola (of zachte geitenkaas)
  • Parmezaanse kaas om te raspen
  • kruim van een witte boterham
  • 1 los geklopt ei
  • 3 el slagroom of koffieroom
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • zout en peper

Hulpmiddelen

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snij de stelen van de portobello of de champignons en hak deze fijn. 
  2. Leg de paddenstoelen met de onderkant naar boven in een ruime ingevette ovenschaal. 
  3. Snij de uitgelekte tomaten in dunne reepjes. 
  4. Hak de olijven grof. 
  5. Verkruimel de kaas. 
  6. Oven voorverwarmen op 200 graden. 
  7. Meng tomaten, olijven, kaas, fijngehakte stelen van de paddenstoelen en broodkruim door elkaar. 
  8. Klop de eieren los en kruid deze met peper, zout en basilicum. 
  9. Doe alles door elkaar en vul hiermee de paddenstoelen. 
  10. Ongeveer 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertips

Paddenstoel garneren met wat overgebleven basilicum

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie