Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 16 coquilles, schoongemaakt, drooggedept
- zout, peper
- bloem
- olie
Voor het karamellaagje
- 1 el limoensap
- 3 el bruine suiker
- 1 tl vissaus
- 1 tl sojasaus
Voor de saus
- sap van 1 limoen
- 300 ml visbouillon
- 2 el honing
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 4 schijfjes limoen
- 2 bosuitjes, in dunne ringen
- 1 el maïzena
Bereiding
- Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af.
- Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin.
- Dek af met aluminiumfolie.
- Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
- Breng intussen de ingrediënten behalve de maïzena aan de kook.
- Bind met maïzena tot een mooie saus.
- Verdeel de coquilles over 4 borden, giet de saus erover.
- Lekker met roergebakken Chinese paksoi.