Romig dessert met kersen

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 Bastogne koekjes
  • 200 gram Monchou of roomkaas
  • 250 gram slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 350 gram kersen op sap

Benodigdheden:

  • 4 glazenpotjes
  • Mixer

Bereiding:

  1. Zeef de kersen en vang het sap op. 
    Verwarm het sap in een pannetje met 2 eetlepels suiker.
    Los de maïzena op in een 2 eetlepels water en voeg toe aan het sap zodra dit zachtjes kookt.
    Roer goed door en laat de saus indikken.
    Laat deze vervolgens grotendeels afkoelen en voeg dan de kersen weer terug bij de saus.
  2. Mix de monchou/roomkaas romig met de mixer.
    Voeg de slagroom en 2 eetlepels suiker toe en mix tot een romig geheel.
  3. Kruimel de Bastogne koekjes.
    Verdeel deze over de bodem van de potjes, maar bewaar een beetje om te garneren.
    Verdeel dan de helft van het roommengsel over de koekjes en schep hier wat kersen in saus op.
    Dek dit weer af met het roommengsel en een laag kersen.
  4. Garneer het monchou toetje met wat overgebleven Bastogne kruimels.
    Laat het toetje nog minimaal 1 uur goed opstijven in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email