Hoofdgerecht voor 4 personen:
Ingrediënten voor de Kip:
- 300-gram kip dijfilet
- 1 theelepel gemberpasta
- 1 theelepel knoflook pasta
- 1 theelepel (afhankelijk van hoe pittig je het wil maken) rood chili poeder
- Snufje zout
- Scheutje zonnebloemolie
Ingrediënten voor de currysaus:
- 500-gram grof gesneden tomaten
- 100-gram grof gesneden uien
- 2 theelepels knoflook pasta
- 50-gram ongebrande cashewnoten
- 1 theelepel kasoori meethi
- ½ theelepel garam masala
- 4 eetlepels suiker
- 2 theelepels (afhankelijk van hoe pittig je het wil maken) Kashmiri chili poeder
- 6 eetlepels boter (ongeveer 85 gram)
- 1 ½ eetlepel witte azijn
- Zout naar smaak
Bereiding:
- Marineer de kip in de gemberpasta, knoflook pasta, rode chili poeder, en zout en houd het apart voor 15 tot 20 minuten.
- Doe een scheutje olie in een pan. Bak hier op hoge temperatuur de gemarineerde kip in tot het mooi goudbruin is aan de buitenkant en net aan gaar aan de binnenkant. Zet apart in een kommetje.
- In dezelfde pan, doe je nu een scheutje olie en een eetlepel boter. Begin met het bakken van de uien. Als deze zacht zijn kunnen de tomaten en cashewnoten erbij. Laat dit even simmeren.
- Voeg wat water toe aan het mengsel tot het half onder water staat. Voeg niet te veel toe! Je kan er later altijd wat bij doen als het mengsel te dik is. Voeg de knoflook pasta toe, zout, witte azijn, suiker, garam masala poeder, en rode chili poeder.
- Meng het goed door elkaar en laat het 15-20 minuten staan om te koken op laag vuur.
- Doe het mengsel in een kom en ga er beetje bij beetje met de staafmixer doorheen. Je hebt uiteindelijk een gladde soep.
- Zeef het nog een aantal keer zodat er geen stukje meer inzitten. Doe het mengsel terug in de pan.
- Voeg de overige boter toe, de kip, en de kasoori meethi. Laat het nog even 5-7 minuten zachtjes smoren. Dan is het klaar!
Naanbrood met knoflook en yoghurt
Ingrediënten:
- 300 gram tarwebloem
- 125 ml warm water
- 100 gram Griekse yoghurt
- 50 gram roomboter (ongezouten)
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- Olijfolie en (verse) koriander
Bereiding:
- In een kommetje meng je het warme water met de gits en een theelepel suiker tot het begint te schuimen ( ca 5 min)
- Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olijfolie
- Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 min) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe.
- Neem een ruime kom ( of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneed) en doe er een beetje olijfolie in.
- Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat alle kanten bedekt zijn met olie.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
- Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je balletjes maakt.
- Druk de balletjes plat met de hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15 – 18 centimeter. Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes.
- Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
- Na het bakken van de naam smeer je het direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens met een beetje verse koriander.