Dahl

Dahl is makkelijk te bereiden. Het begint er altijd mee dat de (gebroken en ontvliesde) peulen (wij nemen rode linzen) worden gekookt (20 min), in water met zout en soms met wat kurkuma (geelwortel). Aan het eind van de kooktijd voegt men dan een kruidenmengsel toe, die je gebakken hebt. Maar bijvoorbeeld een kaneelstokje of een hele kruidnagel kook je al eerder mee. Niet alles bak je mee, bijvoorbeeld de tamarinde, tomaat en verse koriander niet.

Jullie mogen zelf kiezen welke kruiden jullie gebruiken. Bak ze in een koekenpan met ghee (geklaarde boter, maar dan de echt, niet uit zo’n fles (dat zijn hoofdzakelijk plantaardige vetten).

  • Uit deze kruiden mogen jullie kiezen.
  •  gember
  •  ui
  •  knoflook
  •  korianderzaad of poeder
  •  komijnzaad
  •  mosterdzaad
  •  fenegriek
  •  pimentpoeder of korrels
  •  chilipoeder
  •  steranijs
  •  kaneelstokje
  •  hele kruidnagels
  •  paprikapoeder
  •  garam masala
  •  tamarinde
  •  kurkuma.
  •  op het laatst kan je tomaat en/of verse koriander toevoegen.

Aan tafel gaan we Dahls proeven en wordt er een winnaar uitgeroepen.

Bron: Wikipedia en eigen kennis

Print Friendly, PDF & Email