Amuse Gekonfijte eend met gebakken appel

Voorgerecht 6 personen.

          Voor 6 glaasjes:

  • 6 tl uienconfituur (potje)
  • 2 appels (GoldenDelicious)
  • 20 gr boter
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gehakt
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 takjes verse tijm voor de garnering.

Bereiding:

1.Schil de appels en snijd ze in vier partjes.Verwijder de klokhuizen en snijd elk partje in vier stukjes. Laat de boter smelten in een koekenpan en karameliseer er de stukjes appel ongeveer 10 minuten aan alle kanten in. Schep er na 5 minuten de basterdsuiker door en laat nog 5 minuten bakken tot de appel is gekarameliseerd. Neem de pan van het vuur en zet hem weg.

2.Verhit intussen in een ruime koekenpan de gekonfijte eendenbouten zachtjes in hun eigen vet. Neem de bouten uit de koekenpan en houd ze warm.( Kan evt ook in een pan met heet water) Bewaar een eetlepel van het uitgelopen eendenvet. Verwijder het vel van de bout en snijd het vlees in kleine stukjes. Doe het vlees, de gehakte knoflook, peterselie en de bewaarde el eendenvet terug in de koekenpan. Bak nog ongeveer 10 minuten tot het vlees goudbruin is.

3.Schik vlak voor het serveren een laagje gekarameliseerde appel in elk glas. Schep er een laagje eend op en garneer met een tl uienconfituur. Strooi er wat plukjes verse tijm over.

: Bron: Amuse glaasjes Catherine Nicolas, Larouse

Print Friendly, PDF & Email