Ingrediënten:
- 3-4 rechte stukken gruyère
- 2-3 losgeklopt ei
- paneermeel
- frituurpan
- 150-200 gr appelstroop
- calvados naar smaak
Bereiding:
- maak plakjes van 3 x 1,5 x 0,5 cm (een gummetje)
- klop de eieren in een ruim diep bord goed los
- haal de plakjes kaas door het ei en wentel ze in ruim paneelmeel op een bord
- herhaal dit nog een keer zodat je geen kaas meer ziet
- verhit het frituurvet tot 180 graden
- frituur de gepaneerde plakjes,
- meng appelstroop en calvados naar smaak tot een homogeen sausje
bisque van grijze garnaal
Ingrediënten:
- winterpeen 1 stuks
- selderij 3 stengels
- knoflook 3 tenen
- ui 2
- garnalenkoppen 1 kg
- 250 gr grijze garnaaltjes
- blikje tomatenpuree
- 2 visbouillonblokjes
- 1 liter water
- 200 ml slagroom
- 1 glas witte wijn
- pernod
- flinke scheut Cognac
- cayenne peper
Bereiding:
- maak een mirepoux door de wortel, ui en selderij in stukken te snijden, kneus de knoflook
- neem een grote pan op hoog vuur, olie erin en fruit de mirepoix en knoflook
- doe de garnalenkoppen erbij en roer goed om op hoog vuur
- doe er een flinke scheut Cognac in en flambeer
- voeg 1 liter water en 2 blokjes visbouillon, daarna een blikje tomatenpuree en cayenne peper
- laat dit zo’n 30 minuten trekken en zet het vuur uit
- doe er de room bij en roer alles goed door
- nu alles door een fijne zeef en vang het vocht op
Opmaak:
- de calvados/appelstroop is goed voor te bereiden en breng dit op het bord van keuze
- leg 1 gefrituurde krokantje op de saus
- doe in een klein glaasje/espressokopje een beetje garnalen en schenk de bisque erbij
- serveer tegelijk