4 pers.
Ingrediënten:
- 16 langoustines/middelgroot
- olijfolie
- 6 dl kippenbouillon
- 1 groot glas witte wijn
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- peterselie/4 stengels
- 4 dl room
- peper
- zout
- bladpeterselie
- brood (optioneel)
Bereiden:
BOUILLON:
- maak de bouillon
LANGOUSTINES:
- pel de langoustines.
- Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart.
- Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat het op hoog vuur aanbakken. Roer wel regelmatig om.
- Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en blus af met de kippenbouillon.
- Voeg de witte wijn, sjalot (fijngesneden), knoflook (fijngesneden) en peterselie stengels toe en laat op laag vuur inkoken tot een derde.
- Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken.
SOEP:
- giet de soep door een zeef en draai het vuur laag.
- De soep mag slechts zacht pruttelen.
- Pocheer er de langoustines net gaar in. Voeg eventueel bouillon toe (4 pers= ± 7½ dl)
- kruid de soep af met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Geef er brood bij
BROOD:
- snijd het stokbrood in plakjes, besmeer met olijfolie en bak in de oven goudbruin