4 pers.
Ingrediënten:
- 175 gram gehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geraspt
- 25 gram panko
- 1 el mosterd
- 20 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el bladpeterselie, fijngehakt
- 1 el basilicum, fijngehakt
- 0,50 ml room
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Olijfolie om te besprenkelen
- 4(grote) pommodori of 6 kleine zonder schil
- 3 takjes tijm
- Fleur de sel
- 200 ml tomatenvinaigrette*
- Basilicumolie*
- Enkele blaadjes oregano
- Andaluse*
Bereiden:
- Verwarm de oven tot 190 graden.
- Voor de vulling van de tomaat doe je gehakt, ui, knoflook, panko mosterd,
- Parmezaanse kaas, bladpeterselie , basilicum en room in een kom en meng je die goed samen tot een mooie massa.
- Breng op smak met peper en zout.
- Besprenkel een ovenschotel met olijfolie en plaats de tomaten hierin.
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel en verdeel de tijm erover.
- Besprenkel met olijfolie en plaats ongeveer 35 minuten in de oven.
- Haal de schotel uit de oven en werk af met fleur de sel, zwarte peper, tomaten vinaigrette en basilicum olie.
- Spuit de andaluse over de tomaten, zoals op de foto.
(Uit: Sergio Herman: Just cook it)
Tomatenvinaigrette
- 10 trostomaten
- 1,5 teentje knoflook
- 100 ml cabernet-sauvignon azijn of een andere smakelijke azijn
- 200 ml olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper.
Mix de tomaten met knoflook fijn. Druk door een zeef. Meng met azijn en olijfolie tot een mooie vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Basilicumolie.
- 300 ml zonnebloemolie
- 100 ml olijfolie
- 1 grote bos verse basilicum
- 50 gram spinazie
- 2 limoenen, rasp
Mix alle ingredienten tot een mooie gladde emulsie.
Hang de olie op in een schonedoek met een zeef en een bak eronder om zo uit te laten lekken.
Andalusesaus
Ingrediënten voor mayonaise
Blikje Al-Andaluse van Jonnie Boer
Maak zelf mayonaise, doe hier naar smaak wat kruiden door