Ingrediënten
Soep
- 1 flauwe kreeft (of ontdooide/diepvries)
- 50 gr winterpeen
- 50 gr prei
- 50 gr knolselderij
- 50 gr ui
- 2 el tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- 0.5 dl vieux
- 1 st sinaasappel
- 1 ltr visbouillon
- peperkorrels
Roux
- 50 gr bloem
- 60 gr boter
- 1 dl room
- 25 gr creme fraiche
- peper
Rookworst
- 450 gr gamba’s
- 1 st eiwit
- 1 dl room
- dunne darm
- peper
Bisque
- snijd de wortel, prei, ui, knolselderij in stukken
- zet deze aan in wat olijfolie en voeg er de tomatenpuree bij en ontzuur deze.
- blus dit weer af met de rode wijn, vieux en wat sinaasappelsap
- voeg er daarna de gehakte kreeften bij en voeg er de visbouillon bij en de rest van de ingredienten
- laat alles +/- 2 uur trekken en zeef het dan.
Roux
- maak van de boter,en de bloem een roux door de boter te laten smelten en uit bruisen en voeg er dan de bloem bij en zorg dat ‘t een 1 bal wordt.
- als de soep gezeefd is deze binden met de roux en afmaken met de room en crème fraiche. De soep moet een beetje romig smaken.
Gamba rookworst
- pel de gamba’s en draai er samen met het eiwit in de magimix een farce van
- roer er dan de room en let er op dat alles goed koud blijft(erg belangrijk)
- spoel de schapendarm goed uit en stroop die op een spuitje in een spuitzak.
- doe de farce in de spuitzak en spuit de darmen vol (zonder lucht)
- knoop de worstjes dicht en wel ze in wat water tegen de kook aan.
- daarna op een doek laten drogen
- breng de rookpan onder de rook en leg hier in de mini rookworstjes.
- laat ze even roken haal ze er uit en serveer direkt.