Ingrediënten
- 300 gr Snoekbaars filet (vers)
Knolselderijcrème
- 125 gr knolselderij
- 50 gr room
- 100 gr water
- Zout en peper
- 50 gr gerookte palingfilet
Mesclunesalade
- 1 krop frisee
- 0.2 bs dille
- 0.2 bs kervel
- 0,2 bs bieslook
- 20 gr roquette (fijn)
Kreeftenolie
- gambaschalen
- 50 gr winterpeen
- 50 gr ui
- 50 gr prei
- 50 gr knolselderij
- 50 gr venkel
- 10 gr tomatenpuree
- 2 gr knoflook
- 3 dl maisolie
- kruiden (laurier, peperkorrels, tijm)
Persilade
- 0.5 bs peterselie
- 1 tn knoflook
- 200 gr olijfolie
Bereidingswijze
Snoekbaars
- Snijd de snoekbaars in stukjes van 70 gr en leg ze in de koelkast.
Knolselderijpuree
- Snijd de knolselderij in kleine blokjes en kook de knolselderij samen met wat room, water en wat zout gaar.
- Doe alles in de magimix en draai deze helemaal fijn totdat je een zalf krijgt. Breng het geheel op smaak en zet het in de koelkast.
- Wanneer het koud is, voeg je er de gesneden gerookte paling aan toe
Mesclunesalade
- Pluk de salade in mooie fijne stukjes, zodat je een mooie fijne gemixte salade krijgt
Kreeftenolie
- Snijd de wortel, prei, ui, knolselderij en de venkel in kleine blokjes.
- Zet deze in wat olie aan en voeg er de gehakte soepkreeft, tomatenpuree en de knoflook aan toe.
- Voeg dan de rest van de olie erbij en laat het geheel +/- 2 uur zachtjes trekken (niet te heet maken) daarna zeven en koud laten worden.
Persilade
- doe de gewassen en geplukte peterselie in een blender samen met de olie, de knoflook en het zeezout en draai de peterselie fijn totdat hij mooi groen word.
Bord opmaak
- Doe in het midden van het bord de knolselderijcrème vermengd met de gerookte paling en leg hierop de met persilade aangemaakte mesclunesalade. Bak ondertussen de snoekbaars in wat olie goudgeel. (tip bak de snoekbaars heel zacht op de huid totdat hij aan de bovenkant wit wordt. Daarna even omkeren en gelijk serveren)
- Leg de vis bovenop de sla en lepel er wat van de kreeftenolie en persilade omheen.
- Denk eraan dat je alles goed op smaak maakt.