Pinchitos – Geroosterde vleesspiesjes

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 600 gram varkenshaas
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 theelepel karwij
  • 1 theelepel gemalen koriander(ketoembar)
  • 1 eetlepel paprikapoeder,
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 0.5 eetlepel peterselie

Voorbereiden

    1. Varkenshaas in blokjes van ca. 2 cm snijden. Vlees in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Karwijzaad, koriander, paprikapoeder, olie en citroensap toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
    2. Alles goed door elkaar scheppen en vlees afgedekt in koelkast ca. 3 uur marineren.

Bereiden

  1. Peterselie fijnhakken. Vlees aan 8 satéprikkers (of spiesjes) rijgen. Vlees in grillpan in ca. 6 minuten bruin en gaar roosteren. Peterselie over vlees-spiesjes strooien als garnering.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie