Ingredienten
- 6 gram tonijnfilet rauw
- 300 gram pomodorito maat
- 150 gram Roseval aardappel
- 60 gram Haricots verts
- 1 stuks Frisee sla
- 1 stuks Eikenbladsla
- 3 stuks Eieren hardgekookt
- 18 stuks Zwarte olijven
- 12 stuks Ansjovisfilets
- 2 dl Vinaigrette
- 1 bos Lenteui
- 25 gram eidooier
- 1 el azijn
- 1 tl Mosterd
- 1 liter Zonnebloemolie
- 1 bos Basilicum
- 1 teen Knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 15 gram Pijnboompit
- 1,5 dl olijfolie
Materialen
- Snijplank
- Dunschiller
- Kookpan
- Bekken
- Spatel
- Garde
- Grillpan
- Koksmes
- Officemes
- Sla centrifuge
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten en laat deze afkoelen.
- Pliseer de pomodori.
- Verdeel de tomaten in partjes.
- Schil de aardappel en snij deze brunoise. Blancheer de aardappel.
- Haal de haricots verts af. Blancheer de haricots verts.
- Pluk en was de sla.
- Verdeel de ei in partjes.
- Snij de lente ui in dunne ringen.
- Doe de basilicumblaadjes, knoflook, kaas en pijnboompitten in een keukenmachine. Draai van de ingrediënten een gelijkmatig mengsel. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, tot er een mooie gladde pasta ontstaat.
- Maak van de eidooier, azijn, mosterd en zonnebloemolie een mayonaise
- Meng de tomaat, aardappel en haricots verts
- Maak het aan met vinaigrette
- Proef de salade af.
- Grill de tonijn.
- Maak de salade op