Ingredienten
- 1 sinaasappel
- 2 tl gemalen kaneel
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 200 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 1 ei
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g abrikozenjam
- 175 g gedroogde gewelde abrikozen zonder pit, grofgehakt
- 250 ml slagroom
- poedersuiker
Hulpmiddelen
- Rasp
- zeef
- mixer
- bakvorm(ca 25 x 18 cm)
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
- Meng de helft van de kaneel met de gember en kruidnagel.
- Meng in een beslagkom met de mixer de boter met de suiker, het ei, een snuf zout, de sinaasappelrasp en het specerijenmengsel.
- Zeef in 2-3 porties het bakmeel boven de kom en kneed er met de mixer een kruimelig maar goed gemengd deeg van.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Druk 2/3 van het deeg uit op de bodem en rand van de vorm.
- Verdeel de abrikozenjam met de gedroogde abrikozen over de deegbodem.
- Verkruimel de rest van het deeg boven de taart en bak hem in de voorverwarmde oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
- Klop de slagroom met de rest van de kaneel lobbig en bewaar afgedekt in de koelkast.
- Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de taart royaal met een zeefje met poedersuiker.