Ingredienten
- 1 liter Bouillon
- 50 gram Boter
- 600 gram Courgette
- 100 gram Uien
- 50 gram Eidooier
- 1 dl Slagroom
- 100 gram Ham gekookt
- 2 dl Crème fraîche
- 1 bosje Bieslook
Materialen
- Koksmes
- Snijplank
- Kookpan
- Koekenpan
- Spatel
- Staafmixer
- Garde
- Puntzeef
Bereidingswijze
- Breng de bouillon aan de kook.
- Boor met een kleine bolletjesboor bolletjes uit de courgette. Snijd de rest van de courgette in dobbelsteentjes.
- Snipper de ui.
- Verhit een pan met de boter. Fruit hierin de ui en de courgette blikjes aan.
- Voeg de gefruite groenten bij de bouillon.
- Kook de soep ongeveer 15 min. Zachtjes door.
- Snijd de ham en brunoise
- Snijd de bieslook fijn.
- Meng de slagroom en de dooier door elkaar (liason)
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Passeer de soep door een puntzeef.
- Roer de liaison door de soep.
- Proef de soep op smaak.
- Serveer de soep met de courgettebolletjes, ham, bieslook en crème fraîche