Ingrediënten:
- 2 el boter of olie
- 500 gr kip, dij of filet
- 750 ml kippeboullion
- 1 tl zout
- 500 gr rijst
- 1/2 ananas, in stukjes
- gefruite uitjes
Voor het kruidenmengsel
- 4 sjalotjes, fijngehakt
- 4 á 5 tenen knoflook
- 2,5 cm gember, fijn
- 1 tl ketoembar
- 1/2 tl witte peper
- 1/2 tl djinten (komijn)
- klein beetje nootmuskaat
- 8 cm kaneelstokje
- 4 kardamom, gekneusd
- 2 kruidnagel
- 1 serehstengel
Bereiden:
- Verhit boter of olie in pan met dikke bodem.
- Voeg alle ingrediënten van het kruidenmengsel toe en fruit 2 á 3 minuten.
- Voeg kip toe en blijf 3 minuten bakken op hoog vuur.
- Voeg kipbouillon toe en laat sudderen tot kip gaar is.
- Haal het meeste van het bouillon uit de pan.
- Kook de rijst met de bouillon, eventueel aangevuld met water.
- Doe de rijst bij de kip en laat samen nog even garen op zeer laag vuur.
- Serveer met gefruite uitjes en/of stukjes ananas.