Ingrediënten:
- 150 ml zonnebloemolie
- 250 gr tahoe, in blokjes gesneden
- 100 gr tempeh, in blokjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 30 gr petehbonen, in reepjes gesneden
- 5 salmblaadjes
- 3 djeroek poeroetblaadjes
- 1 stukje laos, in plakjes gesneden
- 1 tl trassi, verkruimeld
- 1 tl suiker
- zout naar smaak
- 500 gr sperziebonen, in stukjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 gr bamboescheuten, uitgelekt en in repen gesneden
Bereiden:
- Verhit de olie in een wadjan en frituur de tahoeblaadjes goudbruin.
- Laat de tahoeblaadjes uitlekken en frituur de tempehblokjes ook bruin.
- Laat ook de tempehblokjes uitlekken.
- Breng 400 ml water en de kokosmelk aan de kook in een grote pan met ui, knoflook, petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, trassie, suiker en wat zout.
- Voeg alle groenten toe en laat het gerecht zachtjes ca. 20 minuten (tot de sperziebonen gaar zijn) koken.
- Lekker met ajam setan en rijst.