Tahoe telor (omelet) 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gr tahoe (in stukken gesneden)
  • 4 eieren (losgeklopt)
  • peper
  • zout
  • 2 knoflooktenen (in dunnen plakjes gesneden)
  • 1 kopje ketjap manis
  • 1 tl petis
  • 2 (volle) el pindakaas
  • 1/2 komkommer (gewassen, in plakjes gesneden)
  • 50 gr taugeh
  • 3 el gefruite uitjes

Voorbereiden:

  1. Prak de tahoe fijn met een vork en roer de tahoe door de eieren.
  2. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Bak de knoflook in de olie goudbruin.
  4. Schep de knoflook uit de pan en schenk het eiermengsel erin.
  5. Laat de omelet op laag vuur stollen.

Maak ondertussen de saus

  1. Roer de ketjap, petis, gebakken knoflook en pindasaus door elkaar in een pannetje.
  2. Verwarm de saus tot de pindakaas helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur.

Bereiden:

  1. Laat de omelet (als hij gaar is) op een bord glijden.
  2. Beleg met de plakjes komkommer en een berg taugeh.
  3. Giet de saus erover en bestrooi met de gefruite uitjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie