Ingrediënten:
- 250 gr tahoe (in stukken gesneden)
- 4 eieren (losgeklopt)
- peper
- zout
- 2 knoflooktenen (in dunnen plakjes gesneden)
- 1 kopje ketjap manis
- 1 tl petis
- 2 (volle) el pindakaas
- 1/2 komkommer (gewassen, in plakjes gesneden)
- 50 gr taugeh
- 3 el gefruite uitjes
Voorbereiden:
- Prak de tahoe fijn met een vork en roer de tahoe door de eieren.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Bak de knoflook in de olie goudbruin.
- Schep de knoflook uit de pan en schenk het eiermengsel erin.
- Laat de omelet op laag vuur stollen.
Maak ondertussen de saus
- Roer de ketjap, petis, gebakken knoflook en pindasaus door elkaar in een pannetje.
- Verwarm de saus tot de pindakaas helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur.
Bereiden:
- Laat de omelet (als hij gaar is) op een bord glijden.
- Beleg met de plakjes komkommer en een berg taugeh.
- Giet de saus erover en bestrooi met de gefruite uitjes.